Aici poate fi textul referitor la autor
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 
 

Alimentaţia iepurilor

Furajele verzi

Sunt ierburi provenite de pe pajisti de buna calitate , amestecate cu lucerna si trifoi si pot reprezenta cam 50 - 100 % din hrana iepurilor .
Furajele verzi nu se ofera proaspete, ci la o zi dupa ce au fost cosite ( acestea nu vor fi lasate la uscat la soare ci la umbra ).

Fanurile de lucerna, trifoi si graminee

Acestea sunt destul de bogate in substante nutritive si au calitatea de a asigura volum mare ratiei si suficienta celuloza pentru desfasurarea normala a digestiei.
Este preferabil sa utilizam mai mult fanul de trifoi , deoarece in cazul celui de lucerna iepurii au tendinta de a consuma doar frunzele, provocand o mare risipa.
Pentru iepurii adulti si chiar pentru tineret, fanurile pot constitui singura sursa de hrana pentru toata durata sezonului rece.

Legume,fructe, ierburi

Iepurii preferă în special morcovii, reprezinta nutretul preferat al iepurilor, datorita gustului sau placut si dulce.
Fructele, legumele si ierburile cu care pot fi hraniti iepurii: măr, broccoli, varză (în cantităţi mici), flori şi tulpini de conopidă, salată verde (în cantităţi mici), pătrunjel, mazăre, spanac,afine, banane uscate, struguri, pere, piersica, ananas, capsune, gulii,ţelină, castravete, sfeclă, dovleac, ardei, păpădie (floare şi frunză), muşeţel, mărar, gălbenele, trifoi roşu.

Grăuntele de cereale

Grauntele (ovaz, grau, orz, secara, porumb ) se pot administra intregi sau macinate.
In cazul macinarii utilizarea lor digestiva va creste.

Alte trataţii

Exista o mare varietate de tratatii pentru iepuri care se vand in magazine de animale si care sunt placute de iepure. Desi sunt concepute pentru iepuri, nu ar trebui sa faci abuz de ele. Supra hranirea cu tratatii, care au mult zahar l-ar putea ingrasa pe iepure.